Geschiedenis

“Philippe en zijn team realiseren uw dromen naar uw persoonlijke wensen”

Philippe van Leendert is timmerman van beroep.
In 1987 begon hij zijn zelfstandige carrière onder de naam “Phil o clock”. Hij bouwde houten kasten voor klokken. Zijn vuistregels waren de volgende:

  • De droom; mooie dingen te maken
  • Het motto; altijd goed werk leveren
  • De grootse uitdaging; aparte zaken mogen realiseren

Na 5 jaar kocht Philippe in 1992 zijn eigen werkplaats in Herbesthal. Hij breidde zijn bedrijf uit en naast klokken vervaardigde het bedrijf binnendeuren, exclusieve trappen, glasramen, etc.
Zijn vuistregels kon Philippe blijven naleven. Hij maakt mooie, unieke stukken naar grote tevredenheid van zijn klanten.

In 1996 neemt zijn carrière een wending als hij in contact komt met een architect die een grote voorliefde heeft voor houten vakwerk. 

De verandering is ingegeven door de ontmoeting, maar zeker ook door het besef dat specialisatie een noodzaak is. Als kleine onderneming moet je opboksen tegen voortdurende evolutie van technieken en een razendsnelle ontwikkelingen in de informatica, elektromechanica en machinerie.

De onderneming slaat een nieuwe weg in en een nieuw bedrijf “SPRL Colombage” is geboren. “Colombage” is het Franse woord voor Vakwerk.
Philippe specialiseert zich in de restauratie en bouw van authentiek vakwerk; de traditionele bouwstijl door middel van houten geraamten.
Want ondanks de voortdurende evolutie zijn er technieken die de tand des tijds altijd hebben doorstaan en het bewijs vormen dat eeuwenoude ambacht nog altijd werkt en tradities er zijn om in ere gehouden te worden.

Philippe gebruikt het beste van twee werelden. Hij combineert de traditionele ambacht met moderne machinale technieken.
Twaalf jaar lang werkt Philippe met zijn team vanuit zijn werkplaats in Herbesthal aan de restauratie en bouw van vakwerk. In 2008 wordt het harde werk bekroond met de bouw van een nieuwe immense werkplaats in Gemmenich. En bijna 3 decennia later is Phillo nog steeds trouw gebleven aan zijn vuistregels.

De droom; mooie dingen te maken
Nog dagelijkse maakt Colombage indrukwekkende bouwwerken met het mooiste materiaal dat er bestaat, hout.

Het motto; altijd goed werk leveren
Met als resultaat grote tevredenheid van klanten dankzij de onberispelijke kwaliteit, tegen een concurrerende prijs.

De grootse uitdaging; aparte zaken mogen realiseren
Klein of grote bouwwerken, niets is hetzelfde en het zijn stuk voor stuk unieke staaltjes vakwerk.